Ford viert feest met twee fantastische verjaardagsmodellen!

26/07/2019

Voor de 55ste verjaardag van de iconische Mustang is er nu voor Europa een speciale editie, de Ford Mustang55 5.0 V8, met een op maat gemaakt koetswerk en bijzonder interieur.

De nieuwe Mustang55 is gebaseerd op de 450 pk 5.0 V8 versie van de iconische sportwagen, maar het onderscheid zit in de unieke koetswerkstijl. Zo heeft de wagen een opvallende motorkap, zijstrepen, emblemen, een optionele achterspoiler en een gedegen interieur.

De Mustang 2.3 EcoBoost werd opgefrist met op een Shelby geïnspireerde koetswerkelementen en een standaard prestatiegerichte uitlaat met actieve klep. Twister Orange en Grabber Lime zijn enkele van de opvallende nieuwe kleuren.

De productie van de Ford Mustang BULLITT wordt met een jaar verlengd, wegens de grote vraag naar dit speciale model met 460 pk, geïnspireerd op de legendarische film van Warner Bros.

De Mustang, verkrijgbaar als fastback en cabrio, was vorig jaar de meest verkochte sportcoupé ter wereld voor het vierde jaar op rij.

7 september : wereldrecordpoging van de grootste Ford Mustang parade in Europa op de Ford Lommel Proving Ground (België) voor de 55ste verjaardag van de legendarische pony car. Er zijn al 1.500 bevestigde inschrijvingen van eigenaars uit heel Europa!

De nieuwe Mustang55, gebaseerd op de 450 pk sterke Ford Mustang 5.0 V8, kreeg een unieke koetswerkstijl, met een opvallende motorkap en zijstrepen, emblemen en een optionele achterspoiler, in combinatie met een rijkelijk uitgerust interieur.

Daarnaast werd de look van de Ford Mustang 2.3 EcoBoost opgefrist, geïnspireerd op de legendarische Mustang Shelby-modellen. Ook is hij nu standaard uitgerust met de prestatiegerichte uitlaat met actieve klep van Ford, waarmee bestuurders de intensiteit van het uitlaatgeluid van de Mustang kunnen afstemmen op hun humeur en het rijscenario.

Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange en Grabber Lime zijn enkele van de nieuwe kleuren voor heel het Mustang-gamma en de FordPass Connect-technologie met zijn on-board modem maakt van de Mustang een mobiele WiFi-hotspot voor maximaal 10 toestellen.

"De Mustang behoort tot een exclusieve groep voertuigen die ruim een halve eeuw ononderbroken in productie zijn. En het ziet het ernaar uit dat de vraag van klanten naar de meest verkochte sportauto ter wereld groot blijft,” aldus Roelant de Waard, Vice President, Marketing Sales & Service, Ford of Europe. “Onze nieuwe Mustang55 is de essentie van Mustang; hij koppelt straffe prestaties aan een opvallend design en comfort-verbeterende technologie, zoals onze FordPass Connect on-board modem en B&O Sound Systeem.”

Eerder dit jaar vierde de Mustang zijn 55ste verjaardag. De auto, die op 17 april 1964 werd uitgebracht was in 2018 de meest verkochte sportcoupé ter wereld voor het vierde jaar op rij. De nieuwe Ford Mustang55 5.0 V8 en opgefriste Ford Mustang 2.3 EcoBoost kunnen vanaf augustus worden besteld.

55 jaar jong

Als speciale editie geeft de nieuwe Mustang55 – die verkrijgbaar is als fastback en cabrio – een unieke draai aan de gestroomlijnde en atletische look van de Ford Mustang met zwarte strepen met vervaag-effect op de laag geprofileerde motorkap en flanken, in combinatie met een zwarte dak voor de fastback-modellen, als aanvulling op de glanzend zwarte lichtmetalen velgen van 19". De Mustang55 in Shadow Black is voorzien van zilverkleurige strepen, terwijl de cabrio een zwarte stoffen dak heeft.


De onderste en bovenste radiatorroosters zijn afgewerkt in tweekleurig glanzend zwart en PillarBlack. In het bovenste radiatorrooster is een pony-embleem in Pillar Black verwerkt. Het decimaal punt van de 5.0-emblemen in Pillar Black op het voorste spatbord kreeg bovendien een exclusieve uitvoering in Colorado Red. Een optionele spoiler in Pillar Black op het kofferdeksel maakt de op maat gemaakte koetswerk compleet.


Het rijkelijk uitgeruste interieur van de Mustang55 biedt de inzittenden een nog betere ervaring dankzij de inzetstukken met koolstofvezel-effect op het dashboard en de met leder beklede middenconsole en kniesteun met opvallende grijze stiksels die ook terugkomen in de hoogwaardige vloermatten.


De Mustang55-modellen die met de handgeschakelde zesversnellingsbak van Ford zijn uitgerust, hebben een unieke versnellingspook-knop, terwijl de modellen met 10-traps automaat een unieke lichtmetalen versnellingspook-knop hebben. De zetels en deurbekleding zijn afgewerkt met eersteklas Alcantara.


De standaard comfort- en gemakstechnologieën omvatten verwarmde en gekoelde voorzetels, het gesofistikeerde SYNC 3-connectiviteitssysteem van Ford, nu met DAB+-radio, een premium B&O Sound System met 12 luidsprekers, en de FordPass Connect on-board modem voor een betere connectiviteit en functies zoals Remote Start* voor modellen met een automaat, Remote Door Lock Unlock en Vehicle Locator.


Op een Shelby geïnspireerde stijl

Voor straffere prestaties en een unieke stijl kunnen Mustang-enthousiasten al ruim 50 jaar lang terecht bij de Shelby-modellen van de Ford Mustang, waaronder de Mustang Shelby GT350 en GT500. Nu vormen die ook de inspiratiebron voor verbeteringen aan de fastback- en cabrioletmodellen van de Mustang 2.3 EcoBoost.


Zijspiegels en een spoiler in Magnetic Grey, naast unieke zwarte strepen met vervaag-effect die over de motorkap lopen, zijn enkele van de charismatische toevoegingen, net als het radiatorrooster in Magnetic Grey California, met het klassieke pony-embleem erin verwerkt zoals bij de eerste Mustang modellen uit 1965. Lichtmetalen velgen van 19" met gepolijste afwerking maken de opgefriste look compleet.

De prestatiegerichte uitlaat met actieve klep, die nu standaard is op de 2.3 EcoBoost, omvat een innovatieve Good Neighbour Mode. Die kan worden geprogrammeerd om het uitlaatgeluid automatisch te beperken op voorgeprogrammeerde uren van de dag, zodat de buren niet worden gestoord. Het systeem past de elektronische stabiliteitscontrole, gasrespons, schakelpatronen van de automaat en stuurinstellingen automatisch aan de gekozen rijmodusaan: Normal, Sport, Track, Snow/Wet, Drag Strip en een My Mode die naar eigen smaak ingesteld kan worden.

De meest verkochte sportauto ter wereld

Ford zal ook de productie van de Mustang BULLITT, een speciale editie voor Europese klanten, met een jaar verlengen. De Mustang Bullitt, aangedreven door een 5.0 V8-motor die werd opgedreven om 460 pk en 529 Nm koppel te leveren, is verkrijgbaar in de koetswerkkleuren Shadow Black of het klassieke Dark Highland Green. De unieke uitrusting omvat 19" velgen met Torq Thrust-afwerking; rode Brembo™-remklauwen; een Bullitt-imitatie tankdop; een op maat gemaakt zwart radiatorrooster; groene stiksels voor de standaardzetels en optionele Recaro®-sportzetels; en een witte biljartbal als versnellingspook-knop.


In 2018 was de Mustang voor het vierde jaar op rij de meest verkochte sportcoupé ter wereld, goed voor 113.066 auto’s, volgens de gegevens van IHS Markit. In de eerste helft van 2019 verkocht Ford 5.500 Mustangs in Europa, een stijging met 5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.** Sinds 2015 werden wereldwijd meer dan 500.000 Mustangs van de zesde generatie verkocht, waaronder ruim 48.000 in Europa.


Neem contact op

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws