Benieuwd welke elektrische voertuigen er aan gaan komen?

16/09/2019

Ford voorziet een schonere elektrische toekomst en presenteerde onlangs op het autosalon van Frankfurt, zijn sterkste gamma elektrische voertuigen waaronder de nieuwe Puma Titanium X.

De nieuwe generatie elektrische voertuigen van Ford zal de benzine- en dieselmodellen samen overtroeven

Tegen eind 2022 zullen elektrische voertuigen meer dan vijftig procent van de Europese verkoop van Ford-auto’s vertegenwoordigen dit is meer dan de verkoop van conventionele benzine- en dieselmodellen samen. De elektrische voertuigen die in Frankfurt zijn gepresenteerd, zijn onder andere de gloednieuwe SUV Kuga Plug-In Hybrid en de gloednieuwe SUV Explorer Plug-In Hybrid, naast de nieuwe bestelwagen voor personenvervoer Tourneo Custom Plug-In Hybrid, de nieuwe compacte cross-over Puma EcoBoost Hybrid en de Ford Mondeo Hybrid.

Een op de Mustang geïnspireerde elektrische SUV

In 2020 hoopt Ford een nieuwe, op de Mustang geïnspireerde elektrische prestatie-SUV te lanceren die naar verwacht een zuiver elektrisch rijbereik te hebben van 600 km.

Ford Elektrische voertuigenFord Elektrische voertuigenFord Elektrische voertuigen

De nieuwe Puma Titanium X

De royaal uitgeruste, nieuwe Puma Titanium X maakt zijn debuut in Frankfurt en is voorzien van standaard technologieën die doorgaans voorbehouden zijn voor grote luxe auto’s. De op een SUV geïnspireerde compacte cross-over heeft innovatieve, verwijderbare zetelhoezen, naast comfort verbeterende zetels met lendenmassage en een handige functie om compatibele smartphones draadloos op te laden. De Puma Titanium X is ook uitgerust met EcoBoost Hybrid mild hybrid-technologie voor een lager brandstofverbruik en betere prestaties – een van de diverse elektrische aandrijfoplossingen voor Ford-voertuigen, naast een zichzelf opladende full hybrid, een plug-in hybrid en een volledig elektrische versie.

Ford Elektrische voertuigenFord Elektrische voertuigenFord Elektrische voertuigen

Opladen en thuisladers

Het bedrijf maakte ook de details bekend van nieuwe pan-Europese laadoplossingen die eigenaars en exploitanten van elektrische voertuigen een stressvrije beleving zullen bieden. Zo kunnen de plug-in hybrid-klanten van Ford nog geruster zijn dat ze comfortabel op hun bestemming zullen geraken.

Ford zal in Europa een partnerschap aangaan met zes energieleveranciers, waaronder Engie/Eneco in de Belux, om thuisladers te installeren en groenestroomtarieven te voorzien die het opladen sneller en betaalbaarder zullen maken voor klanten. Een ander initiatief in samenwerking met NewMotion zal bestuurders helpen om makkelijker laadstations te vinden en eenvoudiger te betalen voor het opladen, op meer dan 118.000 laadpunten in dertig landen.

De Go Electric-belevenis

In Frankfurt maakte ook het nieuwe 'Go Electric' zijn debuut. De Go Electric-belevenis helpt klanten inzien hoe ze naadloos kunnen overstappen naar een elektrisch voertuig.

In totaal wil Ford dit jaar acht elektrische modellen lanceren om tegen eind 2022 een miljoen elektrische voertuigen te verkopen in Europa. Tegen 2024 is de lancering van nog eens negen voertuigen gepland.

Contacteer onsBezoek onze showroom

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws