Nieuwe Ford Tourneo Custom

Ford Tourneo Custom: hoogwaardige technologie, meer comfort

19/10/2023

De volledig nieuwe Tourneo Custom van Ford Pro legt de lat nog hoger in het segment van de multi-activity vehicles: hij verenigt een nieuw platform, ontwikkeld om een maximum aan polyvalentie en comfort te bieden, met performante en geraffineerde aandrijflijnen, waaronder een nieuwe oplaadbare hybride versie (PHEV) en een optionele vierwielaandrijving.

 • Ford Tourneo Custom Titanium vooraanzicht
 • De Tourneo Custom werd ontworpen om de ervaring met een multi-activity vehicle voor zowel particuliere als zakelijke klanten naar een hoger niveau te tillen. Daartoe biedt hij ruim plaats aan maximaal negen inzittenden. Het nieuwe model introduceert een volledig gamma van luxevoorzieningen, waaronder ultramoduleerbare achterstoelen op rails, handenvrije zijdelingse schuifdeuren, een audiosysteem van B&O, een glazen panoramadak en een innovatief stuurwiel, met een velg die kan worden omgevormd tot een tafeltje of een werkvlak.

 • Het comfortniveau wordt nog versterkt door het superieure raffinement en de dynamiek van de nieuwe modelgeneratie. De geoptimaliseerde onderstelarchitectuur met onafhankelijke achterwielophanging verzekert een ongekend niveau van rijcomfort en stabiliteit, dat nog wordt versterkt door de nieuwe, soepel schakelende achttrapsautomaat (optie).

 • Alle nieuwe Tourneo Custom-modellen zijn volledig geïntegreerd met het Ford Pro-platform voor software en geconnecteerde diensten, zoals Ford Pro Telematics4, de FordPass Pro-app5 en het geconnecteerde uptime-systeem FORDLiive.

 • Ford Tourneo Custom Titanium
 • Als onderdeel van het meest complete Tourneo Custom-gamma ooit is het nieuwe model verkrijgbaar met de nieuwe Ford EcoBlue-dieselmotoren van 136, 150 of 170 pk1, met de volledig nieuwe oplaadbare hybrideaandrijving2 of als E-Tourneo Custom3, met een elektromotor van 160 kW en een batterijpack met een bruikbare capaciteit van 64 kWh voor een rijbereik tot 325 kilometer. De dieselmodellen zijn al in productie en klanten kunnen hun volledig nieuwe Tourneo Custom PHEV nu reeds bestellen voor levering in de lente van 2024. De zuiver elektrische E-Tourneo Custom is gepland voor de zomer van 2024.


 • “Of hij nu wordt ingezet voor een actief familieweekend of als stijlvolle, comfortabele en geraffineerde luchthavenshuttle, dankzij zijn geavanceerde connectiviteit, zijn innovatiev design en zijn nieuwe luxevoorzieningen is de Tourneo Custom een perfecte keuze,” aldus Hans Schep, general manager van Ford Pro, Europa.


 • Ford Tourneo Custom Titanium conference layout
 • Ruimte, luxe, comfort

  De volledig nieuwe Tourneo Custom werd ontwikkeld om zijn inzittenden een gevoelig hoger niveau van comfort en gebruiksgemak te bieden. Zijn stijlvolle interieur getuigt van een onovertroffen vakmanschap en materiaalkwaliteit en de rijk uitgeruste cabine staat bol van de luxevoorzieningen.

 • Het geoptimaliseerde voertuigplatform garandeert een zeer royale interieurruimte, ongeacht de gekozen aandrijflijn. De modellen met standaard en lange wielbasis bieden allebei twee stoelrijen voor negen inzittenden en een ongekende moduleerbaarheid voor het hele gamma.

  De geoptimaliseerde interieuruitrusting begint met een moduleerbaar stoelsysteem op nieuwe rails voor de tweede en derde zetelrij, zodat het interieur optimaal kan worden geconfigureerd voor de inzittenden en hun bagage. Dankzij de rails met diverse vergrendelpunten in de vloer van de laadruimte kunnen klanten de stoelen vooruit of achteruit schuiven of zelfs volledig verwijderen. De drie stoelen op de tweede zitrij kunnen elk afzonderlijk worden verplaatst, terwijl de derde rij uit twee asymmetrische delen (1/3-2/3) bestaat.

  De nieuwe stoelen zijn lichter dan die van het vorige model en de tweede zitrij is uitgerust met geïntegreerde veiligheidsgordels, zodat het interieur zich sneller en gemakkelijker laat configureren, zelfs in een voor deze klasse unieke vergaderconfiguratie voor zes personen. ISOFIX-punten zijn verkrijgbaar op alle zitplaatsen van de tweede stoelrij en de twee buitenste plaatsen op de derde rij.

  De luxueuze interieuruitrusting omvat nog meer nieuwigheden waarmee klanten hun voertuig kunnen personaliseren en hun reiservaring kunnen verbeteren.

 • Ford Tourneo Custom Titanium panoramadak
 • Een voorbeeld daarvan is het grote glazen panoramadak dat het gevoel van ruimte en licht voor de inzittenden nog versterkt. Het kreeg bovendien een infraroodbehandeling om het interieur koel te houden bij fel zonlicht.

  De elektrische schuifdeuren beschikken ook over een handenvrije bedieningsfunctie. De deuren kunnen worden geopend met een eenvoudige voetbeweging ter hoogte van het voorwiel, wat de toegang tot het voertuig vergemakkelijkt met zware dozen of bagage in de hand.

 • Voor een maximaal comfort onderweg biedt het interieur van de Tourneo Custom een hoogwaardige uitrusting met onder meer:

  • een airconditioning met drie zones en elektronische temperatuurregeling
  • een audiosysteem met veertien luidsprekers van B&O, met een subwoofer in de laadruimte6
  • een verfijnde ledsfeerverlichting
  • een draadloos laadvlak7 voor mobiele toestelle
  • stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen op de tweede rij
 • Tourneo Custom-klanten krijgen de keuze uit diverse verleidelijke modelversies, waaronder de avontuurlijke Active-uitvoering en het dynamische Sport-model. Het topmodel Titanium X biedt dan weer de meest complete uitrusting ooit op een Tourneo, van stijlvolle lichtmetalen velgen van 19 duim en ‘full matrix’ ledverlichting tot luxueuze stoelen in Sensico-kunstleder.

  De verrijkte uitrusting van de Tourneo Custom gaat hand in hand met sterk verbeterde capaciteiten en prestaties. De volledig nieuwe architectuur heeft een lagere bodem en een nieuwe geïntegreerde zijtrede om gemakkelijker in en uit te stappen. Ook de toonaangevende openingsbreedte van de zijdelingse schuifdeur draagt daartoe bij.

  Dankzij het geoptimaliseerde platform kon de totale hoogte van vele varianten worden verlaagd tot minder dan twee meter, waardoor ze toegang krijgen tot onder- en bovengrondse parkeergarages waar voertuigen in het Tourneo Custom-segment vaak niet terechtkunnen. Dankzij de verbeterde aerodynamica draagt het platform ook bij tot een geoptimaliseerde efficiëntie en verfijning.

  Zowel bestuurders als passagiers zullen de vruchten plukken van de dynamische verbeteringen. Het volledig herziene onderstel met standaard een gloednieuwe onafhankelijke achterwielophanging op het hele gamma komt het rijcomfort, het weggedrag en het raffinement ten goede.


 • Ford Tourneo Custom Titanium
 • Innovatief design, binnen en buiten

  De volledig nieuwe Tourneo Custom wordt gekenmerkt door een sterkere présence op de weg, met een expressief en sculpturaal design dat zowel particuliere klanten als bedrijven in het hogere segment zal aanspreken. Met zijn zelfverzekerde uitstraling oogt het voertuig zowel voor- als achteraan breder, wat hem een gespierde en stabiele look verleent.

 • Het gesofistikeerde en tegelijk praktische design komt ook terug in het stijlvolle interieur, met twee of drie zitplaatsen voorin, dat een grote stap voorwaarts zet op het vlak van technologie en comfort. Het dashboard omvat een centraal aanraakscherm van 13 duim met Fords infotainmentsysteem SYNC 48, dat standaard compatibel is met de draadloze versies van Android Auto en Apple CarPlay.9 Het centrale scherm wordt aangevuld met een nieuw digitaal instrumentenbord om een intuïtieve, bestuurdergerichte cockpit te creëren.

 • Ford Tourneo Custom Titanium cabine
 • Heel wat klanten gebruiken de Tourneo Custom als een mobiele leefruimte of mobiel kantoor. Daarom werd de Tourneo Custom uitgerust met het innovatieve kantelbare stuurwiel dat FordPro voor het eerst onthulde in de E-Transit Custom. Die handige functie, ongekend in deze klasse, kan worden gebruikt als een ergonomische toestelhouder voor laptops en tablets, of kan worden omgevormd tot een handig tafeltje. De afgeplatte vorm van het stuurwiel – en de op de stuurkolom gemonteerde schakelhendel voor voertuigen met een automatische versnellingsbak – maken meer been- en knieruimte vrij en vergemakkelijken de in- en uitstap.

 • Voor nog meer ruimte voorin en een groter opbergvak in het instrumentenbord zorgt de in het plafond gemonteerde voorpassagiersairbag. Zo kunnen klanten hun laptop of items op A4-formaat bewaren in het gesloten dashboardvak en kunnen draagbare elektronische toestellen voortaan dichter bij de bestuurder worden geplaatst met gestandaardiseerde AMPS-bevestigingen. Dat is veiliger.


 • Ford Tourneo Custom Titanium
 • Keuze aan aandrijflijnen

  Ford Pro rust de Tourneo Custom uit met zijn jongste generatie EcoBlue-dieselmotoren met 136, 150 of 170 pk. Zij worden gekoppeld aan een nieuwe, uiterst efficiënte achttrapsautomaat of een handgeschakelde zesversnellingsbak.1

 • Een optionele vierwielaandrijving kan het vertrouwen nog verhogen voor klanten die zich in alle weersomstandigheden moeten kunnen verplaatsen, en eigenaars die regelmatig campings, stranden of paden opzoeken. Het systeem gebruikt een elektronisch gestuurde koppeling om het koppel op intelligente wijze te verdelen over de voor- en achteras, waarbij de aanpassingen minder dan 20 milliseconden in beslag nemen. Die vierwielaandrijving is beschikbaar voor voertuigen met de EcoBlue-dieselmotor met 136 en 170 pk en een automatische versnellingsbak. Eigenaars die meer tractie nodig hebben maar liever handgeschakeld rijden, kunnen een mechanisch sperdifferentieel bestellen in combinatie met de EcoBluedieselmotoren met 136 en 150 pk.

  De volledig nieuwe Tourneo Custom Plug-in Hybrid maakt gebruik van een parallel hybridesysteem om de flexibiliteit van de efficiënte 2.5-motor met Atkinson-cyclus voor langeafstandsritten te verenigen met een elektromotor en een batterijpack met een bruikbare capaciteit van 11,8 kWh. De aandrijflijn levert een gecombineerd maximumvermogen van 232 pk en biedt een zuiver elektrisch rijbereik tot 52 kilometer2, ideaal voor ritten binnen lageemissiezones in de stad. De Tourneo Custom Plug-in Hybrid beschikt ook over de oplossing Pro Power Onboard, die toestellen kan voeden met een vermogen van 2,3 kW.

  Alle aandrijflijnen verzekeren een uiterst competitief sleepvermogen, inclusief een geremd sleepgewicht tot 2.500 kilogram voor dieselmodellen en 1.850 kilogram voor PHEV-modellen.10 Een nieuwe wegklapbare trekhaak, beschikbaar als optie, stelt klanten in staat om de haak eenvoudig uit het zicht te plaatsen wanneer hij niet wordt gebruikt.


 • Ford Tourneo Custom Titanium
 • Geavanceerde rijhulpsystemen

  De Tourneo Custom kan ook uitpakken met een complete waaier van de nieuwste geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder diverse functies die voor het eerst verkrijgbaar zijn op het model:11 

  • een slimme adaptieve snelheidsregelaar
  • Reverse Brake Assist
  • een 360°-camerasysteem dat een compleet zicht rond het voertuig biedt om eenvoudiger te manoeuvreren in de stad.
 • De Tourneo Custom introduceert Fords Exit Warning-technologie ook voor het eerst in de Tourneo-familie van monovolumes. Deze nuttige technologie waarschuwt de inzittenden voor naderende auto’s en fietsers wanneer ze een deur openen om ‘deurongevallen’ te voorkomen. Ook kan ze ouders waarschuwen wanneer kinderen achterin de zijdelingse schuifdeuren openen en het voertuig zouden kunnen verlaten.


 • Ford Tourneo Custom Titanium moduleerbare stoelen
 • Geconnecteerde ondersteuning

  Een supersnelle connectiviteit via een standaard 5G-modem12 ondersteunt de digitale diensten van Ford Pro op handige en intuïtieve wijze, voor een eenvoudiger en kostenefficiënter gebruik van de Tourneo Custom. Eigenaars kunnen vanop afstand de deuren vergrendelen, de beveiliging van het voertuig opvolgen en specifieke waarschuwingen over de voertuigstatus ontvangen via de FordPass-app5.

 • Fleetoperatoren kunnen daarnaast een beroep doen op de productiviteitsverhogende Ford Pro-software. De modem maakt ook de draadloze software-updates van Ford Power-Up mogelijk om zo de uitrusting en capaciteiten van de Tourneo Custom te optimaliseren zonder dat daar een bezoek aan de concessie voor nodig is.

  De Tourneo Custom wordt af fabriek uitgerust met de geïntegreerde Alexa-assistent.13 Zo beschikken bestuurders over een persoonlijke AI-assistent om geconnecteerd en perfect georganiseerd te blijven, maar ook om ritten eenvoudiger en productiever te maken. Dankzij de geïntegreerde Alexa-console kunnen bestuurders eenvoudige spraakcommando’s gebruiken om het adres van hun volgende stop in het navigatiesysteem in te voeren, te telefoneren of zelfs rechtstreeks aankopen te doen op Amazon.com. De functie is geïntegreerd in het centrale aanraakscherm van het SYNC 4-systeem.

  De productie van de volledig nieuwe Tourneo Custom ging al van start in de hypermoderne nieuwe Yeniköy-fabriek in het Turkse Kocaeli.


Ontdek de nieuwe Tourneo Custom


Foto gallerij:

Ford Tourneo Custom Titanium
Ford Tourneo Custom Titanium
Ford Tourneo Custom Titanium koplamp
Ford Tourneo Custom Titanium wiel
Ford Tourneo Custom Titanium onderweg
Ford Tourneo Custom Titanium panorama dak bovenaanzicht  • [1] Ford Tourneo Custom EcoBlue diesel gehomologeerde CO2-uitstoot 192-234 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 7.3-8.9 l/100 km WLTP.
  • [2] Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid gehomologeerde CO2-uitstoot 40-47 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 1,7-2,1 l/100 km WLTP en puur elektrisch rijbereik 46-52 km WLTP.
  • [3] In overeenstemming met de Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP).Een actieradius tot 325 km kan worden bereikt met een volledig opgeladen batterij - afhankelijk van de bestaande serie en batterijconfiguratie. Het werkelijke bereik kan variëren als gevolg van verschillende factoren (bijv. weersomstandigheden, rijstijl, routeprofiel, voertuigconditie, leeftijd en conditie van de lithium-ionbatterij).
   De opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruiken, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald aan de hand van de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste Standaard testprocedures maken vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk. CO2-uitstoot en brandstof efficiëntiebereiken kunnen variëren afhankelijk van voertuigvarianten die door individuele markten worden aangeboden.
  • [4] Ford Pro Telematics is gratis beschikbaar gedurende één jaar vanaf de begindatum van de garantie en vervolgens op abonnementsbasis, afhankelijk van akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van Ford Smart Mobility en biedt een uitgebreide reeks functies naast het voertuig gezondheid inclusief locatie en mapping, rijgedrag, brandstof-/energieverbruik, multi-make mogelijkheden en een bijbehorende app voor chauffeurs om te communiceren met wagenparkbeheerders. Fleet-klanten kunnen contact opnemen met het Ford Pro Software Command Centre via [email protected] voor informatie over deze Ford Telematics-producten. Beschikbaarheid van gegevens afhankelijk van gegevensconnectiviteit en toegang tot voertuiggegevens.
  • [5] FordPass en FordPass Pro App, compatibel met bepaalde smartphoneplatforms, zijn beschikbaar via een download. Bericht en gegevens Er kunnen tarieven van toepassing zijn.
  • [6] BANG &; OLUFSEN© 2021 en B&O© 2021. BANG &; OLUFSEN™ en B&O™ zijn geregistreerde handelsmerken van Bang &; Olufsen Groep. Gelicenseerd door Harman Becker Automotive Systems Manufacturing Kft. Alle rechten voorbehouden.
  • [7] Beschikbaar Qi draadloos opladen is mogelijk niet compatibel met alle mobiele telefoons.
  • [8] Rijd niet terwijl u bent afgeleid of terwijl u handheld-apparaten gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen zijn buitengesloten terwijl het voertuig in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.
  • [9] Vereist een telefoon met actieve gegevensservice en compatibele software. SYNC 4 heeft geen betrekking op 3rd party producten tijdens gebruik. Derde partijen zijn als enige verantwoordelijk voor hun respectievelijke functionaliteit.
  • [10] Het maximale slepen varieert afhankelijk van de lading, voertuigconfiguratie, accessoires en het aantal passagiers.
  • [11] Rijhulpfuncties zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig te besturen. Dat doet het wel niet in de plaats komen van veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie en beperkingen.
  • [12] FordPass Connect, de FordPass-app en de gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass Voorwaarden voor meer informatie). Verbonden service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van het compatibele netwerk. Evoluerende technologie/cellulaire Netwerken/voertuigmogelijkheden kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. Verbonden service is exclusief wi-fi Hotspot.
  • [13] Zeven Europese markten – Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Alexa zal alleen beschikbaar zijn in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans in ondersteunde markten. Een alternatieve markt heeft geen toegang tot Alexa, ondanks dat het een ondersteunde taal. Om Alexa Built-in te gebruiken, moeten bestuurders FordPass Connect in hun voertuig activeren met behulp van de FordPass smartphone-app of instellingen in het voertuig. Toegang tot Alexa vereist een Amazon-account, SYNC 4 of SYNC 4A, FordPass Connect en gratis Connected Service geactiveerd via de FordPass-app (zie de FordPass-voorwaarden voor meer informatie). Aanvullende producten en installatie kan vereist zijn.


Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws